Golfbaan De Hildenberg

Op loopafstand van ons boshuis ligt Golfbaan De Hildenberg. Een bijzondere golfbaan met aantrekkelijke hoogteverschillen, mooie waterpartijen, bunkers en zandverstuivingen. De lengte van deze 9-holes baan is 1944 meter en telt vijf holes par 3, drie holes par 4 en één par 5.

Adres: Gruun 5 in Appelscha.

 

Fietsroutes

Vanuit ons boshuis heb je direct toegang tot de vele fietspaden door de prachtige natuur met dichte naald- en loofbossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, bosmeren en open natuurvelden.     De ene keer via mooie slingerende schelpenpaden, de andere keer via brede fietspaden. Kijk niet op als een schapenkudde heerlijk staat te grazen naast een fietspad. Of wanneer de paardentram voorbij rijdt. Er zijn 6 fietsen beschikbaar. En in het dorp kunnen bij Rikus Kramer nog fietsen en bijvoorbeeld mountain bikes worden gehuurd.

Adres: Boerestreek 12 in Appelscha(www.fietsservice.nl)

 

Paardrijden

In het Drents-Friese Wold ligt ca. 75 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes. Bij manege RCA worden naast de reguliere lessen, verschillende buiten activiteiten georganiseerd. Voor springliefhebbers is ’s zomers een uitgebreid springparcours opgesteld. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen meedoen met de ruiterspelweek of kiezen voor het ponykamp. Om teleurstelling te voorkomen is vroegtijdig reserveren aan te bevelen.

Adres: Vaart Zuidzijde 104a in Appelscha. 

Klimavontuur Appelscha

Aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold is in een uniek bosgebied een schitterend klimbos gerealiseerd. Het heuvelachtige terrein en de dikke bomen, zowel eiken, beuken als sparren maken het een schitterend geheel. U meldt zich bij De Jongens van Outdoor aan de Boerestreek waar u welkom wordt geheten en u een klimgordel aangemeten krijgt. U gaat onder begeleiding van een instructeur het bos in. Via een 7 meter lange ladder bereikt u het startplatform vanwaar u de hindernissen op kunt. Variërend van 5,5 tot 13 meter hoog klimt en klautert u door de bomen! Een fantastische actieve ervaring.

Adres: Boerestreek 8 in Appelscha (www.dejongensvanoutdoor.nl en mini-uitjes.nl).

 

Fietsvierdaagse

Stichting Fiets4Daagse Appelscha organiseert ieder jaar  Ook dit jaar kunt u als deelnemer vier dagen beleven en genieten van de prachtige natuurgebieden in en rondom Appelscha en het uitgestrekte Drents Friese Wold.

  Iedere dag hebben de routes drie verschillende afstanden: 25/30, 40/45 en 60/65 kilometer. U kunt zelf een keuze maken welke afstand u wilt fietsen. Ook hebt u als deelnemer de mogelijkheid om één of meer dagen mee te doen. 
Op de routes zijn stempelposten ingericht, waarbij u wordt ontvangen met live-muziek. Daarnaast zijn er onderweg voldoende mogelijkheden voor een kopje koffie en iets lekkers of lekker te gaan picknicken.

Adres: Nijesteegde 49A in Appelscha (startpunt Sport&RacketCentrum De Steegdenhal).

 

Mountain bike routes

Appelscha heeft een bewegwijzerde mountainbike route. De route heeft een lengte van 24 kilometer. Deze route is aaneengesloten te rijden met de 28 kilometer lange route in Diever/Hoogersmilde.
Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De verbindingsroute, met de 28 kilometer lange route in Diever/Hoogersmilde, wordt met zwarte bordjes aangegeven. Een routefolder + routekaart is verkrijgbaar bij het Tourist Info kantoor in Appelscha. Wie nog beter wil leren mountain biken kan via Rikus Kramer  verschillende workshops volgen.

Adres: Boerestreek 12 in Appelscha (www.fietsservice.nl/mtb-clinics)).

Share This