Drents Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold biedt 6100 hectare grenzeloze natuur. U vindt hier uitgestrekte, oude grove dennenbossen naast lieflijke loofbosjes, het stuifzandgebied Aekingerzand met de prachtige ‘Grenspoel’. 

In het Drents-Friese Wold is ruim 130 kilometer wandelpad beschikbaar, verdeeld over meer dan 30 rondwandelingen. Fietsers kunnen terecht op tientallen kilometers fietspad van goede kwaliteit en voor wie van wat ruiger terrein houdt zijn er twee ATB routes uitgezet. Ook paardenliefhebbers komen in het Drents-Friese Wold helemaal aan hun trekken. Lees meer over het Drents-Friese Wold op www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

Buitencentrum Staatsbosbeheer

Op de grens van Drenthe en Friesland ligt het bezoekerscentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. In het centrum is allerlei informatie te vinden over het natuurpark en kunnen kinderen spelenderwijs leren over alles wat met de natuur te maken heeft. Buiten is veel aandacht besteed aan speelplaatsen voor de kinderen. Niet alleen de met de hand gemaakte speeltoestellen en het echte grote houten paard trekken kinderen. Ook het familiepad is een leuke, speelse wandeling door het bos. Zie www.staatsbosbeheer.nl/Drents-FrieseWold voor meer informatie.

Adres: Terwisscha 6a in Appelscha.

De Bosberg toren

De nieuwe uitkijktoren is 35 meter hoog. Het ontwerp is geïnspireerd op de bast van een dennenboom en is twee keer zo hoog als de oude toren. De toren heeft rondom diverse balkons en bovenin glazen vloeren. Ook is de uitkijktoren toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Er is namelijk een lift in aangebracht.De eerste houten toren werd in 1903 gebouwd om cartografische waarnemingen te doen. Bij helder weer heeft u een spectaculair uitzicht over een uitgestrekt bos- en zandverstuivinggebied en kunt u Drachten, Groningen en Assen zien liggen.

De toren is elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend.
De toegangsprijs is € 2,00

Adres: De Bosberg 2.

Share This