Brocante & anders

Sil’s Home

In deze oude graanmaalderij in Donkerbroek stapt u een bijzonder sfeervolle wereld binnen. In de vele, steeds wisselende stijlkamers van Sil’s Home vindt u mooie brocante en curiosa, evenals prachtige meubelen en lampen. In deze oase van rust doet u dé ideeën op om uw eigen woning om te toveren tot een inspirerende omgeving met een Franse slag. 

Sil’s Home heeft een bijzondere verzameling van lampen, religieuze beelden, tuinornamenten, kaarsen, keukengerei en Franse zepen.

Adres: Fruitier de Talmaweg 15 in Donkerbroek.

Carlotte

De eerste brocante kast die Arjan en Janet kochten staat hun nog haarscherp voor ogen. Degenen die volgden zijn ze ook nog niet vergeten, al zijn dat er inmiddels meer dan ze ooit gedacht hadden. Een liefhebberij is het. Gestart vanuit een oog voor kleine details. Een mooie kroon op een kast. Een afbeelding met gevoel op een schilderij. Het beslag van een kist. Houtsnijwerk. Vakmanschap! Mooie meubels en prachtige spullen. Vaak met een verhaal. Soms bekend, soms niet. Carlotte is gevestigd in een boerenschuur. De plek om op brocante tocht te gaan.

Adres: Brink 9 in Norg.

Lof der Zotheid Joure

Een winkel waar je terecht kunt voor een mooi cadeautje, leuke woonaccessoires, iets bijzonders voor in de keuken of een comfortabel kledingstuk. Auk en Margreet kiezen hun merken en collecties op basis van gevoel. En dat gevoel  is het best te omschrijven door woorden als eenvoud, warmte, draagbaarheid, comfort, vrouwelijk & stoer… met oog voor detail.

Adres: Midstraat 98 in Joure. (Bijna) iedere dag geopend.

Buiten de Lijntjes

Buiten de Lijntjes is regelmatig met hun produkten te vinden in de VT Wonen, 101 Woonideeen en andere bladen. Met hun geweldige neus voor mooie papiersoorten, bijzondere keukenartikelen, aansprekende stempels, masking tape en stationary weten eigenaren Hennie en Jacqueline de nieuwste en mooiste merken en produkten aan zich te binden. Vanuit het Boshuis is het een halfuurtje rijden naar de winkel in Wolvega. Voor wie de winkel toch wat te ver is, is er gelukkig de webshop van Buiten de Lijntjes. Of je nu iets moois wil inpakken of op zoek bent naar een poster of een stempel. Zij hebben het!

Adres: Hoofdstraat West 36a in Wolvega. Kijk even op de website voor de openingstijden.

 

Rommelmarkten

Rommelmarkt Makkinga

Vanaf de laatste zaterdag in maart begint de leuke rommelmarkt in Makkinga. Lekker neuzen tussen allemaal oude spulletjes, brocante en net die ene vondst tegenkomen! De rommelmarkt van Makkinga is in het hele noorden bekend en wordt ook wel het Waterloo-plein van het Noorden genoemd. Het centrum van het dorp staat vol met standhouders die van allerlei oude spullen te koop aanbieden; servies, (klein) meubelen, fantastische ouderwetse en retro hippe woonaccessoires, eigenlijk alles wat je kunt bedenken vind je daar.
De markt wordt van maart tot en met oktober elke laatste zaterdag van de maand gehouden en duurt tot een uur of 2 ‘smiddags, maar voor de leukste spullen kom je natuurlijk ‘sochtends vroeg! Maar ook in de loop van de ochtend is er nog van allerlei leuks te spotten.

Adres: je kunt in het centrum bij de molen voor 1 euro parkeren (volg borden P Molen / Lycklamastraat).

Rommelmarkt Bakkeveen

De markt in Bakkeveen staat bekend om haar gezelligheid en omvang. Compact wat betreft de loopafstanden; de standhouders staan op vele afzonderlijke terreintjes en langs laantjes opgesteld. Het aanbod is groot en alles wat niet meer nodig is of van de zolder komt, vindt vaak een nieuwe eigenaar.
De markten zijn op de 1e zaterdag van de maanden april t/m november; de 4 extra markten zijn in de maanden mei tot en met augustus. De markt wordt door 3 sportverenigingen uit Bakkeveen georganiseerd. De opbrengst van het standgeld komt ten goede aan deze 3 sportverenigingen.
De markten duren tot 13.00 uur.

Adres: Mjumsterwei 16 in Bakkeveen.

Share This